Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Fatma Tanrıkulu danışmanlığında “İlkokul Öğrencilerinin Ebeveynlerine Verilen Sağlıklı Beslenme Eğitiminin Öğrencilerin Beden Kitle İndeksine ve Beslenme Davranışlarına Etkisi” başlıklı proje başlatıldı. TUBİTAK 2209-A projeleri kapsamında desteklenen projede dördüncü sınıf hemşirelik öğrencileri Berra Baş, Zeynep Çelik ve Nurseza Ceylan tarafından ilkokulda öğrenim gören öğrencilerin ebeveynlerine beslenme eğitimi verilerek, öğrencilerin kilo ve boy ölçümleri yapıldı. Pilot okul olarak seçilen Atatürk İlkokulu, Konuralp İlkokulu ve Madanoğlu İlkokulu'nda başlatılan projede eğitimler devam ediyor. Ailelerden olumlu dönüşlerin olmasının ardından projenin daha fazla aileye ulaşması planlanıyor.