Ana içeriğe atla

12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası Etkinlikleri Kapsamında “Herkes İçin Sağlık” sloganıyla Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlıklı ve Hareketli Yaşam Topluluğu’nun birlikte düzenlediği ilk etkinlikte Akyazı Çarşısı’nda halka yönelik genel sağlık taraması yapılarak genel yaşam kalitesini belirlemek için sorular soruldu. Bu kapsamda kan basıncı, kan şekeri ve boy-kilo ölçümü ile beden kitle indeksi hesaplaması yapılarak sağlık eğitimi verildi.
Etkinlik standına Sağlık Bilimleri Fakülte Dekanı Prof. Dr. Azize Alaylı, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Feride Taşkın Yılmaz ve Dr. Öğr. Üyesi İsmail Şimşir, Fakülte Sekreteri Sertaç Koç ve Kızılay Akyazı Şube Müdürü Mustafa Birincioğlu ile Kızılay Akyazı Kadın Kolları ekibi ziyarette bulundu.
Modern Hemşireliğin kurucusu Florence Nightingale’in doğum günü olan 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü ve 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası Kutlu Olsun.